Zarada društvenih mreža 5,54 milijardi dolara do 2013.

Bez autora
Oct 11 2011

Zarada od oglašavanja na društvenim mrežama dostići će 5,54 milijardi dolara samo ove godine, a od toga će na američkom tržištu biti ostvareno gotovo 2,74 milijardi dolara. Zarada bi do 2013. godine trebala dostići vrtoglavih 10 milijardi dolara u celom svetu, a 4,81 milijardu u SAD-u. Velika većina ovogodišnje zarade ide Facebook-u, dok će puno manji deo završiti u rukama Twittera i ostalih društvenih mreža.Kako se predviđa, LinkedIn-u će ove godine ići tri posto svetske zarade od oglašavanja, što iznosi oko 140,8 miliona. Taj društveni servis je u dve godine zaradu povećao više od tri puta, iako je rast trenutno u padu.

Zarada društvenih mrežea do 2013. 5,54 milijardi dolaraZarada od oglašavanja na društvenim mrežama dostići će 5,54 milijardi dolara samo ove godine, a od toga će na američkom tržištu biti ostvareno gotovo 2,74 milijardi dolara.

Zarada bi do 2013. godine trebala dostići vrtoglavih 10 milijardi dolara u celom svetu, a 4,81 milijardu u SAD-u.

Velika većina ovogodišnje zarade ide Facebook-u, dok će puno manji deo završiti u rukama Twittera i ostalih društvenih mreža. Kako se predviđa, LinkedIn-u će ove godine ići tri posto svetske zarade od oglašavanja, što iznosi oko 140,8 miliona. Taj društveni servis je u dve godine zaradu povećao više od tri puta, iako je rast trenutno u padu.

Zarade koje društvene mreže ostvaruju od oglašavanja trebale bi da rastu. Ove godine 8,8 posto ukupne zarade od oglašavanja putem interneta u SAD-u te 6,9 posto u celom svetu otići će društvenim mrežama, dok bi do 2013. taj udeo trebao biti 11,7 posto u SAD-u i 9,4 posto u svetu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik